AGIR Prahova

Stiri AGIR Prahova

2024-02-23



Gala Tineretului Prahovean

Gala Tineretului Prahovean este un eveniment care are drept scop recunoașterea meritelor tuturor tinerilor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tinerii din județul Prahova.
Evenimentul a reunit, în anul 2023, un număr de 300 de tineri prahoveni, iar la data de 23 februarie 2024 a avut loc recunoașterea meritelor și premierea tinerilor prahoveni activi în comunitatea din care fac parte.
Gala Tineretului Prahovean, de asemenea, este dedicată persoanelor, organizațiilor nonguvernamentale, instituțiilor publice, grupurilor informale, companiilor sau oricăror altor structuri care au implementat proiecte pentru tinerii din județul Prahova.

Motivația din spatele "Galei Tineretului Prahovean":
1) Tinerii joacă un rol esențial în comunitate, având un rol transformator tocmai prin energia, creativitatea și implicarea lor în activitățile și inițiativele derulate.
2) Orașul Ploiești a câștigat titlul "Capitala Tineretului din România" pentru anul 2024, urmând să își desfășoare mandatul în perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2024, cu programul „Ploiești, Let’s PLAY”.
Totodată, pe parcursul anului 2024, la nivelul Județului Prahova, se desfășoară numeroase proiecte pe diverse domenii de interes, proiecte care au drept scop dezvoltarea personală a tinerilor și implicit a comunității din care fac parte, ei fiind astfel promotorii schimbării.

Invitați speciali:
UPG-Ploiești; AGIR-PH; NEVADA DISTRIBUTION-PH; Reprezentanți ai autorităților publice locale și județene; Reprezentanți ai structurilor naționale de tineret.

2023-09-08



Admitere la UPG PLOIEȘTI - Sesiunea de toamnă 2023

La UPG Ploiești a început admiterea la studii universitare de licenţă și masterat - Sesiunea de toamnă 2023, ultima etapa de admitere din anul 2023.

Începând cu data de 01 august și până la data de 15 septembrie, la Universitatea de Petrol - Gaze din Ploiești se organizează ultima etapa de admitere, -Sesiunea de toamnă 2023-, atât pentru cursurile de licență cât și pentru cele de masterat.
Timp de 46 zile, absolvenții de liceu și de facultate vor putea opta pentru locurile rămase neocupate la cele două programe de studii (licență și master).
Înscrierea candidaților se poate face astfel:
- online 24 /24 pentru înscrierea pe platforma electronică a admiterii 01.08.2023-14.09.2023 și între orele 0.00-13.00 în data de 15.09.2023
- în situații excepționale (la punctele de înscriere de la sediul universității) este: de luni până vineri între orele 9.00 – 13.00 în perioada 04-15.09.2023

Pentru mai multe informații, puteți accesa link-urile de mai jos:
- pentru Licență:
https://www.upg-ploiesti.ro/sites/default/files/admitere/2023/calendar_admitere_2023_septembrie_licenta_FINAL.pdf.
- pentru Master:
https://www.upg-ploiesti.ro/sites/default/files/admitere/master/2023/calendar_admitere_2023_septembrie_master_26.07.2023.pdf.

2023-05-25



ADMITERE UPG PLOIEȘTI-2023

"ÎNDRĂZNEȘTE ȘI FII PARTE DIN ENERGIA VIITORULUI!"

Vezi detalii:
https://www.upg-ploiesti.ro/ro/admitere-2023

2023-04-27



AGIR - Simpozion Științific „Progresul tehnologic – rezultat al cercetării“

Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) a organizat, la data de 27.04.2023, cea de-a XVII-a ediție a simpozionului științific "Progresul tehnologic – rezultat al cercetării", manifestare tradițională la care ingineri cu preocupări în sfera cercetării și-au prezentat rezultatele cercetărilor științifice. Simpozionul s-a desfășurat în format hibrid, ceea ce a permis participarea atât fizică, precum și online.
De menționat este faptul că, a fost o ocazie pentru prezentarea unor rezultate recente ale cercetării, proiectării și producției, pentru descrierea de tehnologii și direcții de acțiune în probleme de inginerie și mediu. Desigur, ca și la edițiile precedente, au fost prezentate rezultate punctuale, precum și lucrări de sinteză inter și multidisciplinare, idei creative, experimente și realizări, din laboratoare ale companiilor, ale instituțiilor de învățământ și din institute de cercetări.
De remarcat, lucrările au suscitat discuții în cadrul cărora s-au formulat valoroase observații și propuneri, precum: formarea unor colective de cercetare pe anumite domenii inginerești.
Ca o concluzie generală, manifestarea s-a constituit ca un important forum de elaborare a unor noi direcții de cercetare, de colaborare interinstituțională.

Lucrările simpozionului au fost moderate de domnul Pof. univ. dr. ing. DHC Mihai Mihăiță - PREȘEDINTE AGIR.
Colaboratori: Președinții sucursalelor AGIR;
Participanți: Reprezentații companiilor, instituțiilor de învățământ și de cercetare; Membrii AGIR.

2023-03-16



MAGIA VIEȚII DE STUDENT

Astăzi, elevii claselor a XII-a din Liceul Tehnologic Energetic "Elie Radu" din Ploiești au vizitat Departamentul Geologia Resurselor Petroliere al Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor din cadrul UPG-PLOIEȘTI. În timpul acestei vizite, pe lângă partea de prezentare a departamentului GRP, a sălilor de curs și a laboratoarelor, elevii au avut parte de "Magia vieții de student" pentru o zi.


Responsabili: Ș.L. dr. ing. dipl. Viorel-Costin Vlăsceanu; Ș.L. dr. ing. dipl. Silvan Suditu - Prodecan.

Colaboratori: Comitetul Sucursalei PRAHOVA a AGIR.

2023-03-10



Ingineria este opțiunea viitorului

În data de 10 martie a.c. a avut loc întâlnirea cadrelor didactice universitare și liceeale cu elevii claselor a XII-a de la Colegiul Național "Nichita Stănescu" din Ploiești.
În prima parte a zilei, la Colegiul Național "Nichita Stănescu" din Ploiești, cadrele didactice universitare au prezenta slide-uri cu privire la ce înseamnă "Ingineria este opțiunea viitorului" - elevii de astăzii, studenții de mâine.
În a doua parte a zilei, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, s-a prezentat Simulatorul de Foraj DrillSim 5000, aflat în laboratorul FSFM din cadrul Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor.

Reprezentanți:
Colegiul Național "Nichita Stănescu" din Ploiești: prof.dr. Carmen ARGEȘEANU - Director;
Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor: prof.univ.dr.ing. L. AVRAM - Decan și membru AGIR-PH; ș.l.dr.ing. I. Ghețiu - Prodecan și secretar AGIR-PH; ș.l.dr.ing. S. Suditu - Prodecan și membru AGIR-PH.

Colaboratori: Comitetul Sucursalei PRAHOVA a AGIR.

2023-02-10



TINERII DE ASTĂZI, VIITORUL DE MÂINE !

În data de10 Februarie 2023, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a găzduit etapa națională a concursului Petrobowl, un concurs inter-universitar între studenții de la Universitatea de Petrol - Gaze din Ploiești și Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.
Studenții Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor au reușit și de această dată să se califice la faza internațională a concursului Petrobowl – competiţie în limba engleză cu întrebări și „răspuns-fulger” despre aspecte tehnice și non-tehnice ale industriei de petrol şi gaze, organizată de Society of Petroleum Engineers (SPE). Clasamentul pe echipe a fost următorul: Locul I: Echipa 3 – UPG Ploiești, cu 340 puncte; Locul II: Echipa 2 – UAIC Iași, cu 90 puncte; Locul III: Echipa 1 – UAIC Iași, 25 puncte. Prin urmare, studenții Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor vor reprezenta România la Campionatul Internațional PetroBowl-2023. Evenimentul a fost realizat cu suportul conducerii Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor: domnul prof. univ. dr. ing. dipl. DHC. L. Avram – Decan; doamna ș.l. univ. dr. ing. dipl. I. Ghețiu – Prodecan, domnul ș.l. univ. dr. ing. dipl. S. Suditu – Prodecan, membrii ai Sucursalei Prahova a AGIR (Asociația Generală a Inginerilor din România).
În acest context, domnul dr. ing. dipl. V. Tudorache - Președintele Sucursalei Prahova a AGIR mulțumește pentru invitație, felicită organizatorii, coordonatorii și membrii celor trei echipe și, nu în ultimul rând, salută reușita studenților de la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor din cadrul Universității Petrol - Gaze din Ploiești care, evident, au ocupat Locul I – Faza Națională a PetroBowl, în cadrul Campionatului Internațional PetroBowl 2023 și, totodată, urează echipei câștigătoare mult succes în continuare.

2023-02-08



STUDENT PENTRU 1 ZI

În data de 08 Februarie 2023, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploieşti împreună cu Liceul Tehnologic 1 Mai din Ploiești au organizat evenimentul "STUDENT PENTRU 1 ZI". Elevii din clasa a XII-a B au descoperit ce înseamnă să fii student la facultatea IME. Profesorii din cadrul facultății împreună cu elevii au realizat lucrări de laborator din programa studenților. Astfel, înainte de a alege studenția, elevii au avut șansa să vadă, să experimenteze și să analizeze faptul că ingineria se învață și că aceasta este meseria viitorului.

2021-11-02



Valorificarea potențialului hidrogenului și rolul gazelor regenerabile într-un viitor energetic curat, sigur și accesibil la nivel global

Articolul a fost publicat în UI: Nr. 21 (739) 1 – 15 noiembrie 2021_ pag. 3, FOCUS ENERGETIC, cu titlul: ”Valorificarea potențialului hidrogenului și rolul gazelor regenerabile într-un viitor energetic curat, sigur și accesibil la nivel global”. (https://www.agir.ro/ziar-universingineresc/UI469web.pdf)

Autor: Dr. ing. dipl. Valentin-Paul TUDORACHE (VP, Sucursala AGIR-PH)

2021-08-06



ROMÂNIA și rolul grafitului în tranziția energetică, în context local, regional și global

Articolul, cu titlul: ROMÂNIA și rolul grafitului în tranziția energetică, în context local, regional și global, face referire la faptul că: "Astăzi, România, -stă pe o „mină de aur” care așteaptă să fie exploatată -, în context local, regional și global, poate deveni una dintre cele mai dinamice industrii, deoarece grafitul, în ceea ce privește tranziția energetică, reprezintă materia primă esențială pentru fabricarea bateriilor electrice cu grafen și nu numai ".
Articolul a fost publicat în UI: 1-15_AUG_ NR. 15_pag. 6 - AGIR ÎN SPAȚIUL PUBLIC, cu titlul: ” ROMÂNIA și rolul grafitului în tranziția energetică, în context local, regional și global” (https://www.agir.ro/univers-ingineresc/numar-15-2021/)

Autor: Dr. ing. dipl. Valentin-Paul TUDORACHE (VP, Sucursala AGIR-PH)



2021-05-12



"ZIUA PORȚILOR DESCHISE. STUDENT PENTRU O ZI LA UPG -PLOIEȘTI"

Organizarea online împreună cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și liceele din Prahova , a acţiunii "Porţile deschise" în vederea promovării specializărilor inginereşti din UPG în rândurile elevilor de clasa a XII-a şi a XI-a.
Ordinea de zi:
1.Prezentarea FACULTĂȚILOR din cardrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, de către decanii, prodecanii, directorii de departamente.
2.Promovarea specializărilor inginereşti din UPG-Ploiești în rândurile elevilor din clasa a XII-a, viitori studenți la UPG-PLOIEȘTI ;
3.Promovarea sesiunii "BURSA STUDENT ANTREPRENOR".
Prezintă: GHEȚIU Iuliana și SUDITU Silvian - PRODECANI ai Fac. IPG și Membrii suc. AGIR-PH

Colaboratori / Parteneri / Participanți: DINU Florinel RECTOR - Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești + Membru suc. AGIR-PH și Directorii/Prof. colegiilor/liceelor din Prahova

Responsabili: Președinte AGIR-PH, Vicepreședinte, Secretar, Președinte de Onoare.

2021-04-21



UN MEDIU NATURAL SĂNĂTOS ESTE ESENȚIAL PENTRU SĂNĂTATEA UMANĂ, BUNĂSTAREA ȘI PROSPERITATEA LA NIVEL LOCAL, REGIONAL ȘI GLOBAL

Articolul, cu titlul: UN MEDIU NATURAL SĂNĂTOS ESTE ESENȚIAL PENTRU SĂNĂTATEA UMANĂ, BUNĂSTAREA ȘI PROSPERITATEA LA NIVEL LOCAL, REGIONAL ȘI GLOBAL, face referire la "resetarea relației noastre cu natura".
Articolul a fost publicat în UI: 1-15_IUN_ NR. 11_pag. 3 - DEZVOLTARE DURABILĂ, cu titlul: ”Prezervarea mediului natural este esențială pentru sănătatea umană, pentru calitatea vieții la nivel local, regional și global” (https://www.agir.ro/univers-ingineresc/numar-11-2021/)

Autor: Dr. ing. dipl. Valentin-Paul TUDORACHE (VP, Sucursala AGIR-PH)

2021-03-15



SISTEMUL ENERGETIC MONDIAL SE SCHIMBĂ

Articolul, cu titlul: SISTEMUL ENERGETIC MONDIAL SE SCHIMBĂ, face referire la energia regenerabilă care, la nivel global, este o soluție de a asigura integrarea sistemului energetic este implementarea hidrogenului regenerabil.
Articolul a fost publicat în UI: 16-31_MAR_ NR. 6_pag. 6 - FOCUS ENERGETIC_Sistemul energetic mondial se schimbă_( „Viitorul energiei din surse regenerabile nu este doar posibil și de dorit – este esențial. (...) 2030 nu este atât de departe – așa că trebuie să începem chiar acum.“) https://www.agir.ro/univers-ingineresc/numar-6-2021/

Autor: Dr. ing. dipl. Valentin-Paul TUDORACHE (VP, Sucursala AGIR-PH)

2021-02-16



CONFERINŢA ONLINE CNR-CME

Conferinţa s-a desfășurat în format online, cu titlul: ”INSTRUMENTELE CONSILIULUI MONDIAL AL ENERGIEI (CME) PENTRU EVALUAREA TRANZIȚIEI ÎN ENERGIE. STUDIU DE CAZ: ROMÂNIA ÎN CONTEXT EUROPEAN “
Obiectivul conferinței a fost de a discuta rezultatele studiilor care descriu situația pentru anul 2020 și de a informa comunitatea energeticienilor din România despre concluziile lor pentru sectorul energetic românesc.

Colaboratori / Parteneri / Participanți: Dr. ing. dipl. Valentin-Paul TUDORACHE, (VP, Sucursala AGIR-PH și Membru de Onoare CNR-CME)

2021-01-21



ISTORIA Sistemului Național de Transport țiței prin conducte din România

Articolul face referire la ISTORIA Sistemului Național de Transport țiței prin conducte din România / REPERE ISTORICE ("ZIUA SOCIETĂȚII CONPET S.A. - PLOIEȘTI" la data de 22 ianuarie și, împlinirea a 120 de ani / 12 decenii de existență a SNT și 30 de ani / 3 decenii de la înființare)
Articolul a fost publicat în UI: 16-31_IAN_ NR. 2_pag. 3 - PERFORMERI ȘI PERFORMANȚE (Trei decenii de activitate a companiei CONPET S.A. - PLOIEȘTI. (https://www.agir.ro/univers-ingineresc/numar-2-2021/)

Autor: Dr. ing. dipl. Valentin-Paul TUDORACHE (Vicepreședinte AGIR-PH)